Så har det hänt igen: en politiker har blivit ”tårtad”. Mitt under ett torgmöte sänkte sig en ung dåre till en nivå långt under den demokratiska och satte en tårta i ansiktet på Göran Hägglund. En vänstergrupp med den kommunistiska symbolen som profilbild och det schlagerklingande namnet ”Fag army” har tagit på sig dådet.

I och med detta har HBTQ-rörelsen officiellt blivit infekterad av våldsromantiker. Bortskämda snorvalpar! Har ni glömt att våra medmänniskor runt om i världen kämpar för att uppnå det ni har? Eller struntar ni i det?

Kristdemokraternas politik kan och bör kritiseras på samma civiliserade sätt som den förs. Vi har institutioner som fyller den funktionen. På de platser där dessa institutioner finns och fungerar är fattigdomen minst, friheten störst, och HBTQ-personer som mest respekterade.

Det är inte Hägglund eller Kristdemokraterna ni förnedrar, utan mänsklighetens största bedrift hittills – demokratin. Använd era friheter och rättigheter till att förbättra världen, inte till att misskreditera det arbete som miljoner människor utför varje dag för att få det ni redan har.